Saturday, April 3, 2010

ငါးနီတူအခ်ဳိေႀကာ္

ျမန္မာလူမ်ဳိးမွန္ရင္ေပါ့ေလ.. ထမင္းစားၿပီးရင္ အခ်ဳိတည္းရတာကို ဘယ္လို၀ါသနာပါမွန္းမသိႀကပါဘူး.. တစ္ခ်ဳိ႕ကလက္ဖက္နဲ႕ ေရေႏြးႀကမ္းေလး၊ ထန္းလ်က္၊ မုန္႕ႀကြပ္.. အစံုပါပဲ.. ဒါေပမယ့္ ဒီဟာကေတာ့ ငါးနီတူကို သႀကားနဲ႕အခ်ဳိေႀကာ္တဲ့ ေစ်းလဲသက္သာ.. စားလို႕လည္းေကာင္း... (ႀကိဳက္တတ္ရင္ ထမင္းနဲ႕ေတာင္စားလို႕ရပါတယ္.. ) တဲ့အတြက္ တင္ျပေပးလိုက္တာျဖစ္ပါတယ္..

ငါးနီတူ ၁၅ က်ပ္သား (သို႕) ကိုယ္စားလိုသေလာက္၊ သႀကားအနည္းငယ္၊ ဆားအနည္းငယ္ နဲ႕ ႏွမ္းအခ်ဳိ႕သာလိုပါတယ္..

နည္းကေတာ့ ဘာမွေထြေထြထူးထူးရယ္မဟုတ္ပါဘူး.. ပထမဆံုး ငါးနီတူကို ကိုင္ပါ.. ေရစင္စင္သန္႕ေအာင္ေဆးၿပီး နာရီ၀က္ခန္႕စိမ္ထားပါ.. စိမ္တဲ့အခါမွာ လွ်ာလကာရည္ (Vinegar) အနည္းငယ္ထည့္စိမ္ပါ.. (ဟင္းခ်က္တာမဟုတ္ပဲ အခ်ဳိတည္းဖို႕ေႀကာ္တာျဖစ္တဲ့အတြက္ အနံ႔အသက္ေပ်ာက္ဖို႕ အလြန္အေရးႀကီးပါတယ္).. နာရီ၀က္ေလာက္ လွ်ာလကာရည္နဲ႕စိမ္ၿပီးရင္ ေရစင္စင္ေဆးၿပီး ေရအသန္႕နဲ႕ ၁၀ မိနစ္ခန္႕ျပန္စိမ္ပါ.. ဒီေနာက္ ငါးကို ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႕ (သံုးတတ္ရင္ေပါ့ေလ.. ) ပဲငံျပာရည္ လက္ဖက္စားဇြန္းတစ္၀က္ခန္႕ (အေတာ္နည္းနည္း) ထည့္ၿပီး သမေအာင္ေမႊၿပီး မီးေအးေအးမွာ ရြေနေအာင္ေႀကာ္ပါ.. မႀကြပ္လာခင္.. ကိုယ္ႏွစ္သက္သေလာက္ သႀကားပမာဏ ထည့္ပါ.. ႀကြပ္ရြလာတဲ့အခါမွာေတာ့ ေရေႏြးပူပူေလးနဲ႕ ၿမိန္ရွက္စြာ အခ်ဳိတည္းႏိုင္တဲ့ ငါးနီတူအခ်ဳိေႀကာ္ရပါၿပီ..

မွတ္ခ်က္။   ။ ငါးအေသးအမ်ဳိးအစားထဲက ငါးနီတူကဲ့သို႕ အနံ႕အသက္ကင္းၿပီး သန္႕ေသာငါး မည္သည့္ငါးမဆို ဒီလိုေႀကာ္စားလို႕ရပါတယ္.. :)

No comments:

Post a Comment