Saturday, April 3, 2010

ေက်ာက္ဖရံုသီးရဲ႕အစြမ္း

ေက်ာက္ဖရံုသီးကိုေတာ့ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားျမင္ဖူးႀကမယ္ထင္တယ္.. ေက်ာက္ဖရံုသီးကို ေတာ္ရံုလူစားခဲပါတယ္.. အညာကလူေတြကလြဲလို႕ေပါ့.. ဒါေပမယ့္ ေက်ာက္ဖရံုသီးရဲ႕ ေဆးဘက္၀င္ပံုေတြကေတာ့ အမ်ားႀကီးပါ.. ဒါ့ေႀကာင့္ ေက်ာက္ဖရံုသီးရဲ႕ အေႀကာင္းကို post တင္ၿပီးေရးလိုက္တာပါ..

ေက်ာက္ဖရံုသီးရဲ႕ အဓိက အခ်က္ကေတာ့ အပုပ္နံ႕ (အနံ႕ဆိုး.. ) ေတြကိုစုပ္ႏိုင္တာပါပဲ.. ဒါေႀကာင့္ အသုဘအိမ္ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားေတြမွာ အေလာင္းရဲ႕ ေခါင္းရင္းမွာ ေက်ာက္ဖရံုသီးကိုထားႀကတာပါ.. ဒါေႀကာင့္ ေက်ာက္ဖရံုသီးဟာ ပ်ဳိေမတို႕အတြက္အလြန္ကိုအသံုး၀င္ပါတယ္... ခ်ဳိင္းေခၽြးနံ႕နံတတ္တဲ့ မိန္းကေလးမ်ား၊ ေယာက်ာ္းေလးမ်ား ေက်ာက္ဖရံုသီးကို ညက္ညက္ေထာင္းၿပီး ခ်ဳိင္းကို နာရီ၀က္ေလာက္ အုပ္ထားေပးပါ.. တစ္လေလာက္ႀကာရင္ အရွင္းေပ်ာက္ပါတယ္.. ၿပီးေတာ့ ဓမၼတာလာတဲ့အခ်ိန္မွာ အနံ႕ထြက္တတ္တဲ့မိန္းမပ်ဳိေတြလည္း ညဘက္အိမ္ခါနီး ေက်ာက္ဖရံုသီးကို ဗိုက္သားတစ္၀ိုက္နဲ႕ အဂၤါစပ္တစ္၀ိုက္မွာ သုတ္လိမ္းၿပီးအိပ္ပါ.. တစ္ေနကုန္အနံ႕မထြက္ပါဘူး.. ၿပီးေတာ့ ေက်ာက္ဖရံုသီးဟာ ၀မ္းတြင္းအပူအပုပ္လည္းကင္းၿပီး အသားအေရကိုလွပေစပါတယ္.. ခ်က္စားသင့္ပါတယ္.. ေက်ာက္ဖရံုသီးနဲ႕ ဟင္းလ်ာတြဲခ်က္နည္းကို ေနာက္မွ အခ်က္အျပဳတ္ section မွာတင္ေပးပါမယ္.. ၿပီးေတာ့ ေက်ာက္ဖရံုသီးဟာ ဆီးေရာဂါကိုအင္မတန္ႏိုင္ပါတယ္.. ေက်ာက္ဖရံုသီးထိပ္၀ကိုျဖတ္၊ အတြင္းကအႏွစ္သားေတြကိုဓါးနဲ႕ျခစ္ထုတ္၊ ၿပီးရင္ ေက်ာက္ဖရံုသီးအျပည့္ သႀကားကိုခပ္မြမြသိပ္၊ ထိပ္၀အဖံုးကို ျပန္ပိတ္ ႀကိဳးနဲ႕စည္းၿပီး ပလတ္စတစ္အိပ္နဲ႕ပတ္၍ အိမ္တစ္ေနရာရာမွာ ၁၀ ရက္ခန္႕ခ်ိတ္ထားပါ.. ၿပီးမွ ဖြင့္ႀကည့္လိုက္ရင္ အထဲမွာခ်ဳိေလးေလးနဲ႕ ဘီယာလိုျဖစ္ေနတာေတြ႕ပါလိမ့္မယ္.. (မွတ္ခ်က္။  ။ အနည္းငယ္အေလးႀကိဳက္သူမ်ား ဆားလက္ဖက္ဇြန္း ၂ ဇြန္းခန္႕ထည့္ႏိုင္ပါတယ္) အဲဒီအရည္ကို ေသာက္ရင္ ေက်ာက္ေတြေႀကေႀကၿပီးကိုက်ပါတယ္.. ဆီးေက်ာက္တည္တာေလာက္ကေတာ့ ေက်ာက္ဖရံုသီးခပ္လတ္လတ္ ၂ လံုးအျပင္ပိုမေသာက္ရပါဘူး.. ေက်ာက္ေႀကက်ပါတယ္.. ေက်ာက္ေရာဂါမရွိလည္း စြဲေသာက္သူေတြက ေက်ာက္ေရာဂါမျဖစ္ႏိုင္ပါဘူး.. (ဒါကေတာ့ ကိုယ္ေတြ႕ပါ.. သွ်င္သွ်င့္အဖိုးက ဆီးေက်ာက္ခဏခဏတည္ပါတယ္.. ေက်ာက္ဖရံုသီးအရည္ကို အဲလိုစြဲေသာက္ၿပီးေနာက္ပိုင္း လံုး၀ ေက်ာက္မတည္ေတာ့ပါဘူး.. ) ေနာက္ၿပီး ေက်ာက္ဖရံုသီးကို ညက္ညက္ေထာင္း၊ အရည္ညွစ္ၿပီး အုန္းဆီစစ္စစ္နဲ႕ လိမ္းေပးရင္ ဆံပင္သန္ပါတယ္.. ကဲ.. ဒီေလာက္ဆိုရင္ေတာ့ ေက်ာက္ဖရံုသီးရဲ႕ ေဆးဘက္၀င္ပံုေလးေတြကို တစ္ခန္းရပ္လိုက္ဦးမယ္ေနာ္.. :)

No comments:

Post a Comment